Verkligen otur

För ett tag sen skrev ju jag att Linus kokade svartvinbärssaft och den var ju så god så att den är slut. Både jag och Linus tyckte att det var så gott med egengjord saft och därför velat göra mer.

Första omgången gjorde vi lite mer än en liter. Sedan var vi hemma hos mina föräldrar och plockade en massa svartavinbär för att göra en omgång till. Vi blev körda hem och skulle koka saften men Linus ställde skålen på biltaket medan han skulle ta ut Mila och glömde den och sedan körde mamma iväg och vips så hade hela vägen svartavinbär över sig.


Det blev alltså ingen saft.. Så igår tänkte vi att vi gör ännu ett försök så vi åkte hem till mamma och pappa och plockade rödavinbär tillsammans med min lillebror. Vi plockade en hel skål med röda och en hel skål blandat svarta och röda. Vi kom hem vi halv tio tiden på kvällen och Linus började koka den ena skålen. När första omgången var klar ställde han in saften i dörren på kylskåpet. Två sekunder efter att han stängt är han redan och drar i dörren så att flaskan flyger ut och vips så har vi saft och glas på hela golvet.


Asså.. Han har sån otur! En tredjedel av saften som var i en annan flaska har vi kvar men en hel liter splashade ut på golvet. Jaja, i eftermiddag ska han göra sitt sista försök. Då ska skålen som vi plockade igår med röda och svarta vinbär kokas. Lycka till älskling!